tisdag 13 september 2011

Friskvårdsvecka i maj, slutet för engångsmaterial? m m

Oj, vad fort tiden går - tio dagar sedan sist!

I tisdags hade vi KS-möte, i onsdags planeringsmöte. Med på planeringsmötena, som hålls en gång per månad, är K-råd, ordförandena i Miljö- och byggnadsnämnden samt Tekniska nämnden, chefen för kommunledningsförvaltningen, kommunchefen, ekonomichefen, fastighetschefen samt kommunsekreteraren. Där avhandlas det mesta som har med förvärv av mark, försäljningar m m att göra. Inga formella beslut tas dock på dessa möten.

På onsdagskvällen hade vi ett möte med den s k avfallsgruppen, där jag representerar MP. Få partier hade fått in synpunkter på det bildspel som Jan Mattsson gjort, från sina partier. MP var inget undantag! Dock blir det väldigt trevligt att äntligen komma igång med insamling av röt- och komposterbart avfall i Kristinehamns kommun. Vi diskuterade även hur många fack vi vill ha i sopbilen, och till en början tyckte vi att det kan räcka med två: En för röt- och komposterbart avfall och en för annat avfall.

På fredagen var det dags för ett gemensamt möte med Trygghets- och Folkhälsorådet, TFR, och dess tjänstemannagrupp, TFR-T. Vi beslutade bland annat att ha en friskvårsvecka i maj och tillsatte en projektgrupp. Kul och inspirerande, verkligen!!!

Rådets nästa möte blir i oktober, dit vi bl a har bjudit in Greger Wahlström.

Igår, måndag, hade vi ett planeringsmöte inför nästa KSAU och jag skrev igår kväll ett uppdrag om att konsekvens- och kostnadsbeskriva utfasning av engångsmaterial, samt ev besparingar genom detta. Syftet är givetvis bl a hushållning med våra ändliga resurser, färre transporter m m. Vi har också i vårt gemensamma program S, V, MP att ersätta buteljerat vatten med karaffvatten vid möten etc (i den mån sådant serveras), samt att få ett beslutsförslag i frågan.

Idag var jag i Hammarö och höll i ett möte med Kommuner i samverkan om Vänerns vattenreglering. Vi var ca 30 personer från ca 7 kommuner och från Sjöfartsverket, länsstyrelsen, en konsultfirma som tagit fram remissen "Stigande vatten", som är ute på remiss till oktober, samt från CCS på Karlstads universitet.

Samspråk i fikapausen mellan bl a planarkitekter från Kristinehamn.

Mikael Jern, MP:s kommunalråd i Hammarö, stod värd för mötet.

Representant för Sjöfartsverket (stående) föredrar ett ärende.

Inga kommentarer: