måndag 26 mars 2012

Möte med Trygghets- och Folkhälsorådet

Idag hade vi möte med Trygghets- och Folkhälsorådet och antog därmed förslaget till ny arbetsordning, som senare skall tas i KS för att bli gällande. Arbetsordningen skall tas årligen.

Linn Erlandsson, som har fått i uppdrag att utreda möjligheten att slå samman Handikapprådet och Trygghets- och Folkhälsorådet, var gäst och vi delgav henne våra synpunkter på dels hur rådet fungerar idag, dels hur vi tror att det skulle kunna fungera om det vore sammanslaget med Handikapprådet.

Kenneth Henningsson och jag redogjorde för vårt arbete med det uppdrag rådet fått att till KS den 4 april ta fram förslag på åtgärder för ökad trygghet i Kristinehamns kommun. Vi har fått tämligen kort tid på oss och vi kommer att skicka ut en förfrågan till alla rådets och tjänstemannagruppens ledamöter om att bilda en arbetsgrupp som mer långsiktigt arbetar med detta.

Vi talade också om varje ledamots uppgift som representant för nämnd eller förvaltning och i förhållande till rådets uppgift och kommer att som stående punkter på dagordningen ha initiativ / frågor till rådet från nämnd samt återkoppling gällande sådant som ledamöterna tagit med sig till sin resp nämnd från rådet.





Inga kommentarer: