måndag 12 mars 2012

Studiebesök och planeringsmöte

Hade på förmiddagen ett arbetsmöte (telefonmöte) med Kenneth Henningsson, sekreterare i Trygghets- och Folkhälsorådet, tillika Handikapp- och Folkhälsokonsulent. Vi kommer att fortsätta vårt möte imorgon.

På eftermiddagen besökte jag Rami Sekhtyan, som driver verksamheten i Stadshotellet i Kristinehamn. Kommunen har hittills ägt huset, men nu är hotellet sålt och Ramis kontrakt ut under året (har hittills förlängts med tre år i taget).


Då han riskerar en höjning av hyran med 300 procent, blir han i princip tvingad att lämna verksamheten. Han tar då med sig all inredning, som han delvis tillfört hotellet genom att exempelvis utrusta en svit. Annat följde med i konkursboet för 11 år sedan. Han äger det mesta av inredningen utom kristallkronorna i Kristinasalen.

Husets exteriör har kulturskydd, liksom Kristinasalen, i vilken det dock sågs en spricka. Salen renoverades enligt Rami senast för 65 år sedan och det börjar nu bli dags igen.

Jag tog en 15 min lång film i hotellet, men har av någon anledning svårt att ladda ner den på datorn. Jag har dock för avsikt att lägga in den så snart som möjligt.

Inga kommentarer: