torsdag 15 december 2011

Med anledning av uppgifter i NKP 14 december

...så har jag idag skickat in nedanstående insändare till NKP.

"Rättelser av uppgifter i NKP den 14 december 2011:

Den 10 november 2011 inkom åtta medlemmar, då 27,5 % av medlemmarna i Miljöpartiet de Gröna i Kristinehamn, med en begäran till partiets lokala styrelse om att ett extra årsmöte skulle hållas den 26 november. Styrelsen sade sig ha för kort tid på sig att sammankalla till ett möte detta datum, eftersom kallelse ska gå ut 14 dagar före mötet.

Det alternativa datum vi då angav var den 10 december; ett datum som även sammankallande sade sig förorda. På ett medlemsmöte den 14 november nämndes även datumet den 3 december. I ett senare skede kom styrelsen med en förfrågan om den 11 december alternativt 17, 18 december; datum som vi meddelade inte passade oss som skrivit under begäran om extra årsmöte.

Vi begärde därför i mail svar från styrelsen senast kl 12 onsdagen den 24 november och skrev att om vi inte fick svar före detta klockslag, skulle vi kalla på annat sätt. Då inget besked från styrelsen inkommit denna tidpunkt, bokade vi annonsplats i NKP och skickade in annonsen torsdag morgon den 25 november för införande i NKP dagen därpå.

Samma förmiddag fick vi i ett av mig uppringt (ej överenskommet) telefonsamtal med sammankallande reda på att styrelsen tidigare i veckan beslutat kalla till det extra medlemsmötet den 11 december; trots att vi som begärt det extra medlemsmötet sagt oss inte kunna då.

Det var alltså inte så som det framställts i NKP, att vi försökte ”komplicera situationen” och förekomma styrelsens extra årsmöte den 11 december genom att kalla till ett den 10 december. Vi hade helt enkelt inte fått reda på styrelsens beslut! När vi dock fått reda på att mötet skulle äga rum den 11 december, beslutade vi istället så småningom att låta vårt möte den 10:e bli ett diskussionsmöte.

Vad gäller brevet till Miljöpartiet de Grönas i Kristinehamn medlemmar från kommunalråden Anne-Marie Wallouch (V) och Bjarne Olsson (S), så stämmer det inte att det är ställt till styrelsen för Miljöpartiet de Gröna i Kristinehamn, utan det står klart och tydligt i brevet ”Till Mp Kristinehamns medlemmar via Styrelsen för Mp Kristinehamn”.

Jag kan inte heller se att det är en rent intern partiangelägenhet, eftersom kommunalråden angivit sina tjänstetitlar i det egenhändigt undertecknade brevet.

Med vänlig hälsning

Elisabeth Holmstrand Gustafsson"

Inga kommentarer: