onsdag 9 februari 2011

Krisledning och demokrati

Var på förmiddagen på möte om krisledning och krishantering i kommunen. Jag sitter ju i KSAU, vilken kommer att fungera som kommunens krisledningsnämnd när denna sammankallas av KS ordförande, som har att avgöra när det behövs.

Vi fick veta en hel del viktigt; bl a att vi är skyldiga att upprätta en egen förteckning på vilka samhällsfunktioner som är extra viktiga för Kristinehamns del. Ett intressant kapitel, som ju i högsta grad berördes under vattendagarna i Karlstad, då främst risken för översvämningar till följd av förhöjd vattennivå, störtregn, jordskred och erosion behandlades.

Att vi i kommunen kan hantera en krissituation på ett bra sätt, känns väldigt viktigt och är också en utmaning att ta itu med. Senast en större händelse inträffade i Kristinehamn var väl stormen Per, där vi i Värmlands Säby drabbades rätt påtagligt, då all el slogs ut och det under några dagar varken gick att ringa i mobil, i vanlig telefon eller koppla upp sig på internet.

På eftermiddagen träffade vi kommunalråd Kristinehamns Ungdomsforum i ett givande möte med lunch och med fokus på demokratifrågor och hur vi ska jobba med dessa frågor framgent i kommunen.

Soligt och fint och jag hoppas komma hem i normal tid idag. Igår blev klockan 21. Då var jag nämligen bara borta i 13,5 timmar - i förrgår var det 14,5.

Inga kommentarer: