torsdag 13 januari 2011

Curry Club och upphandlingskrav

Präster kan tala. De vet att ska någon höra, så måste man höja rösten för att överrösta fläktar etc. Detta gjorde komminister Ingemar Elf och kyrkoherde Stig Axelsson idag på Curry Club, där vi intog lunchen på ett möte med olika föreningar etc om mångfaldsarbete i Kristinehamns kommun.

Dessutom frågade de om de hördes, vilket de alltså gjorde. Några av kommunens tjänstemän borde kanske skickas på kurs med företrädare för Svenska Kyrkan?

Före och efter mötet på Curry Club träffades Bjarne Olsson, Anne-Marie Wallouch och jag i en kommunalrådsträff för att gå igenom uppdrag, träffar vi haft och planera kommande vecka.

Vi bestämde idag att ge i uppdrag att ta fram ett nytt upphandlingsreglemente som innehåller etiska och sociala samt miljökrav. Vi kommer även att låta arrangera en utbildningsdag om LOU under våren och se till att få en Fair Trade City-certifiering.

Dessutom kommer i september en utbildningsdag om våra 16 nationella miljömål att hållas, som även kommer att innehålla information om olika märkningar etc; allt i syfte att uppfylla ett av kommunens nyligen tagna sju delmål, som handlar om att det skall vara lätt att vara miljömedveten konsument i Kristinehamns kommun, där den egna verksamheten skall gå före.

Inga kommentarer: